Olympische zeilploeg 2016
470 campagne Lisa Westerhof en Lobke Berkhout
470 campagne Marcelien de Koning en Lobke Berkhout
New World Sports
 
 
Channel: Project 2012 |  2012
NOS
Afspelen   784 x bekeken
NOS
De zeilsters Lisa Westerhof en Lobke Berkhout 'crowdsurfen' door het Holland House nadat zij brons hebben veroverd bij het olympisch zeiltoernooi.
Afspelen   588 x bekeken
Trotse Jacco Koops
Trotse Jacco Koops, coach van Lisa Westerhof en Lobke Berkhout, na het halen van een Bronzen medaille op de Olympische Spelen, Londen 2012
Afspelen   624 x bekeken
NOS
De medaille-uitreiking van de 470-klasse, met een bronzen plak voor het Nederlandse zeilduo Lisa Westerhof en Lobke Berkhout.
Afspelen   554 x bekeken
interview
Afspelen   16 x bekeken
2012 | SOF Hyeres
26 april 2012 - Op de voorlaatste dag van de Semaine Olympique Hyeres, een ISAF Wereldbekerwedstrijd, zijn Lisa Westerhof en Lobke Berkhout al zeker van de eindoverwinning. Met dit resultaat voldoen ze ook ruimschoots aan de NOC*NSF eis voor vormbehoud (top 12). Met een onbereikbare voorsprong van 26 punten gaat het succesvolle duo de medalrace in die morgen 27 april op de agenda staat. Met deze overwinning voldoen Westerhof en Berkhout aan alle eisen van NOC*NSF voor deelname aan de Olympische Spelen.
Afspelen   8 x bekeken
Medalrace: Aflevering 1 (10 maart 2012): 470-klasse
In de 470-klasse heeft Nederland bij de vrouwen een ijzersterke troef in handen met het duo Lisa Westerhof en Lobke Berkhout. Berkhout won in Beijing al zilver in dezelfde klasse. Toen voer ze nog met Marcelien de Koning. Na die mooie prestatie had ze het gevoel dat ze nog niet alles uit haar carrière had gehaald, en besloot ze nog één Olympische campagne aan te gaan. Maar nu wel met een andere partner. Dat werd Lisa Westerhof. Het nieuwe duo werd gelijk in 2009 en 2010 wereldkampioen. Lisa & Lobke hebben hun campagne naar een voor het zeilen haast ongekend professioneel niveau weten te tillen. Daar horen behoorlijk wat sponsors bij, die graag aanhaken bij het te verwachten succes. Maar dat winnen niet de enige optie is, blijkt op het WK van 2011 in Perth, waar het in de 7e en 8ste race volkomen misgaat. Misschien heeft het nog te maken met de achterstand die ze opliepen doordat Lisa een half jaar aan de kant moest staan door de ziekte van Pfeiffer. Het is even schrikken voor het ongenaakbare koppel, maar ze besluiten niet te willen wennen aan dit nieuwe fenomeen: verliezen. In Miami, bij de worldcupwedstrijd, laten ze meteen weer zien waarom ze tot de Olympische favorieten gerekend moeten worden, en winnen goud.
Afspelen   14 x bekeken
Zeilduo bespreekt kansen op Olympische Spelen in Pauw & Witteman
Nog 142 dagen en dan gaat het gebeuren: de Olympische Spelen in Londen. In 'De weg naar de Olympische Spelen' volgt Pauw & Witteman sporters van verschillende disciplines die zich hebben gekwalificeerd voor de Olympische Spelen of daar mee bezig zijn. Vanavond zijn dat zeilsters Lobke Berkhout en en Lisa Westerhof.
Lobke Berkhout heeft met vijf wereldtitels een record in de zeilwereld op haar naam staan. In 2009 en in 2010 is het zeilduo wereldkampioen geworden. En ze gaan voor niet minder dan goud op de Olympische Spelen deze zomer in Londen. Daar hebben ze veel voor over: 'Het zal de kroon op mijn carrière zijn. Ik heb vijf wereldtitels en Olympisch zilver dus er is eigenlijk nog één iets wat te behalen is en dat is het allerhoogst haalbare,' zo zegt Lobke vastberaden (zie video). Deze tijd staat voor Lobke en Lisa dan ook in het teken van trainingen en wedstrijden.
Nederland won met zeilen al vier keer goud, zeven keer zilver en zes keer brons op de Olympische Spelen.
Afspelen   14 x bekeken
Goud, Zilver en nu ook Brons voor Westerhof en Berkhout
Lisa Westerhof en Lobke Berkhout winnen brons tijdens Olympisch Testevenement in 470 klasse. Volgens de dames zat er meer in maar had de jury het helaas verkeerd ingeschat.
Afspelen   388 x bekeken
2009 | Medal Race WK 470
www.topzeilen.tv. Lobke Berkhout en Lisa Westerhof zeilen naar goud tijdens WK 470 in Denemarken. In dit filmpje beelden van de wedstrijd en een interview met de wereldkampioenen.
Afspelen This video is available in high quality internet video streaming 5 x bekeken
2009 | 470 Worlds 2009 in Denmark
The medal races of the 470 Class World Championships 2009 took place on the 29th of August. Sime Fantela and Igor Marenic (CRO) win the title in the men's 470, Lisa Westerhof and Lobke Berkhout in the women's 470.
Afspelen   10 x bekeken
Persmoment Lisa Westerhof en Lobke Berkhout
Afspelen   439 x bekeken
Delta Lloyd Regatta 2009 voorbereidingen, interview met Jacco Koops
Delta Lloyd Regatta 2009 voorbereidingen, interview met Jacco Koops
Afspelen   6 x bekeken