laatste nieuws

Projecten

27 jul 2013 | Topzeilsport
Postma krijgt geen laatste kans op EK Fin
Postma krijgt geen laatste kans op EK Fin zaterdag 27 juli 2013

Pieter-Jan Postma had nog een laatste race nodig om op het podium van het Europees Kampioenschap in de Finn klasse in Warnemunde te komen. Maar die race werd de Friese zeiler niet gegund wegens een gebrek aan wind. Postma eindigt daarmee op een vierde plaats in het eindklassement, slechts twee punten verwijderd van het podium.

Goed teruggekomen
Postma kijkt terug op een toernooi waarin hij slecht startte en goed terugkwam.
'Ik ben slecht begonnen met die 42ste plek op de eerste dag. Maar ik heb me daarna goed teruggevochten en een paar uitstekende resultaten neergezet. Ik had graag de kans gehad om me vandaag nog op het podium te zeilen, maar het race comité beslist. Ik kan daarmee leven, geen issue. Ik heb zelf punten verspeeld en ik weet waar.

Constant gepresteerd in 2013
Coach Jacco Koops analyseert. 'We houden een beetje een bittere smaak over van deze laatste dag, maar ik wil benadrukken dat we heel tevreden zijn over het pad dat we bewandelen. PJ vaart het hele jaar mee in de top. Dat mag je wel constant noemen. Een tweede plaats in Palma, vierde in Hyeres, tweede in Medemblik en nu weer vierde op het EK. Het morsen van punten moet minder. Beetje bij beetje. We weten waar we het laten liggen. Maar dat kost tijd. Grote ups en downs kent PJ niet meer. Iets vaker op het podium is het doel.

Einduitslag zie hier: http://www.finneuropeans.org/ec2013/Results

Foto's Finn klasse/Robert Deaves
 
Bron: Watersportverbond

 

 

  
 

Huidig Project

 
Olympische Spelen - Rio de Janeiro 2016
Coach Pieter Jan Postma in de Finn klasse
 

Voorgaand Project

 
Olympische Spelen - London 2012
Coach Lisa Westerhof en Lobke Berkhout. tweepersoons zwaardboot dames / 470 klasse
   

Agenda