laatste nieuws

Projecten

14 oct 2010 | Lezingen
Gastspreker Jacco Koops bij Friesland Bank Kaatsacademie
Gastspreker Jacco Koops bij Friesland Bank Kaatsacademie Jacco Koops hield een presentatie over action type en vooral over wat dat betekent voor de benadering van de sporter. Jacco vertelde veel gehad te hebben aan de opleiding Mastercoach. De kennis die hij daarbij opgedaan heeft over de verschillende typen sporters, gebruikt hij dagelijks bij het werken met de aan hem toevertrouwde zeilteams. Hij behaalde met de dames in de 470 klasse een zilveren medaille tijdens de Olympische Spelen in China.

Hij vertelde over de lange termijnplanning, het stellen van doelen ( je spreekt 1x uit dat je kampioen wilt worden, vervolgens stel je procesdoelen op en ga je daaraan werken, een andere benadering dan het denken in termen van winnen en resultaat..) en ook over het belang van communicatie en elkaar begrijpen. Nadruk legde hij ook op het belang van een begeleidingsteam waarin je elkaar aanvult en juist zoekt naar aanvulling op terreinen die je als coach niet volledig beheerst.
Tenslotte zagen de cursisten ook een filmpje met een mooi staaltje van innovatie: de bouw van een snelle lichte boot, die de strenge keuring glansrijk doorstond. Aanwezig was ook Teunis Scherjon, die vooral actief is op het terrein van vernieuwingen binnen het fierljeppen (software voor het analyseren van technieken en ontwikkelingen op het gebied van kleding).

Uiteraad kreeg Jacco, die een Fries is en in Heerenveen woont, aan het eind van de avond het boek Vinden, binden en scoren en een echte kaatsbal mee.

 

 

  
 

Huidig Project

 
Olympische Spelen - Rio de Janeiro 2016
Coach Pieter Jan Postma in de Finn klasse
 

Voorgaand Project

 
Olympische Spelen - London 2012
Coach Lisa Westerhof en Lobke Berkhout. tweepersoons zwaardboot dames / 470 klasse
   

Agenda