laatste nieuws

Projecten

29 aug 2005 | WK 470 2005
Marcelien de Koning en Lobke Berkhout Wereldkampioen

Marcelien de Koning en Lobke Berkhout zijn na een ontzettend spannende eindstrijd de nieuwe Wereldkampioen in de olympische 470 klasse. De laatste dag van het WK in het Amerikaanse San Francisco begon met een heropening van het protest van de dag ervoor. De Franse dames dachten nieuw bewijsmateriaal te hebben en beide teams werden opnieuw gehoord. De videobeelden werden nogmaals bekeken maar de jury was niet overtuigd en de beslissing bleef ongewijzigd; de fransen gediskwalificeerd en Marcelien en Lobke een tweede plaats.
 
Na dit protest volgde de voorlaatste wedstrijd van het kampioenschap. Marcelien en Lobke staan dan nog 3 punten voor op het Britse team. De eerste wedstrijd van de dag hadden de dames goede momenten maar ook minder goede momenten en ze kwamen uiteindelijk als zevende over de finishlijn. De strijd werd al maar spannender want na race 1 gaan de dames Christina Bassadone en Saskia Clark aan de leiding met slechts1 punt verschil met Marcelien en Lobke. Die laatste wedstrijd moesten ze voor de Britten blijven om het kampioenschap te winnen. De meiden vochten voor de overwinning. Bondscoach Jaap Zielhuis noemde het al eerder een echte nagelbijter. De meiden hielden het hoofd koel en wisten de laatste wedstrijd op hun naam te schrijven. Het Britse team werd tweede tijdens deze laatste wedstrijd.
 
De einduitslag: Lobke en Marcelien Wereldkampioen! De Britse dames hadden uiteindelijk evenveel punten maar omdat onze Nederlandse toppers meer wedstrijden hadden gewonnen werden deze dames tweede. Het brons ging naar Ingrid Petitjean en Nadege Douroux (FRA) met een verschil van tien punten op Marcelien en Lobke.


Bondscoach Jaap Zielhuis over deze overwinning: 'Ik heb nog nooit zon spannende eindstrijd meegemaakt! Het is hier nu een gekkenhuis en de overwinning zal goed worden gevierd.'
 
Einduitslag:
1. MARCELIEN DE KONING EN LOBKE BERKHOUT (NED)met 32 punten
2. Christina Bassadone en Saskia Clark (GBR) met 32 punten
3. Ingrid Petitjean en Nadege Douroux (FRA) met 42 punten


 

 

  
 

Huidig Project

 
Olympische Spelen - Rio de Janeiro 2016
Coach Pieter Jan Postma in de Finn klasse
 

Voorgaand Project

 
Olympische Spelen - London 2012
Coach Lisa Westerhof en Lobke Berkhout. tweepersoons zwaardboot dames / 470 klasse
   

Agenda