laatste nieuws

Projecten

8 aug 2012 | London 2012 Olympische Spelen
Berkhout en Westerhof kans op bronzen medaille
Berkhout en Westerhof kans op bronzen medaille
Weymouth 8 augustus 2012 - In race negen lieten Lisa Westerhof en Lobke Berkhout vandaag hele kostbare punten liggen op weg naar Olympisch goud. Met een twintigste plaats bleef het 470 duo op een derde plaats in het klassement staan. Daarmee verloren ze definitief de aansluiting met de koplopers.

In race tien, de laatste wedstrijd van de voorrondes, wisten Westerhof en Berkhout zich weer te herstellen. Met een zesde plaats staan ze nog steeds op een bronzen medaille met alleen de afsluitende medalrace nog te gaan op vrijdag 10 augustus.

De nummers een en twee van de ranglijst zijn onaantastbaar. Respectievelijk Nieuw Zeeland (Aleh/Powrie) en de Engelsen (Mills/Clark) staan op gelijke punten en moeten het tijdens de medalrace samen uitvechten voor het goud. Westerhof en Berkhout (52 pnt) hebben het brons in eigen handen en moeten met name de Fransen (55pnt) en de Brazilianen (61 pnt) achter zich houden.

Lisa Westerhof: 'De eerste race namen we teveel risico in het eerste kruisrak. Daarna kregen we niet genoeg kansen om naar voren te varen. Die race laat ik achter me. Het enige waar ik nu aan denk is onze medalrace en de bronzen medaille. Daar gaan we voor vechten en ik vind dat we die verdienen.”

Lobke Berkhout zei: 'We gaan vechten voor het brons. We hebben deze week niet gedomineerd, maar we maken voor morgen een ‘gameplan’ voor het brons. We hebben vertrouwen in een goede afloop. De te verwachten windrichting op vrijdag hebben we in getraind. De medalracebaan kennen we goed. Iets meer golven en minder veranderlijk dan we tot nu toe gezien hebben.”
 
Bron : NOC/NSF

 

 

  
 

Huidig Project

 
Olympische Spelen - Rio de Janeiro 2016
Coach Pieter Jan Postma in de Finn klasse
 

Voorgaand Project

 
Olympische Spelen - London 2012
Coach Lisa Westerhof en Lobke Berkhout. tweepersoons zwaardboot dames / 470 klasse
   

Agenda