laatste nieuws

Projecten

28 jan 2012 | Miami OCR 2012
Goud voor Westerhof en Berkhout
Het Olympisch jaar is goed van start gegaan voor de Delta Lloyd Kernploeg, maar ook voor merkenteam Coster tijdens de Wereldbekerwedstrijden in Miami. Op zaterdag 28 januari wonnen Lisa Westerhof en Lobke Berkhout het goud in de dames 470 klasse, Marit Bouwmeester ging met het zilver in de Laser radial klasse naar huis net zo als Sven en Kalle Coster bij de mannen in de 470 klasse.

Op de beslissende dag op 28 januari liet de wind het enigzins afweten op Biscaine Bay tijdens de Miami Olympic Classes Regatta 2012. Er moest gezeild worden in zeer lichte omstandigheden zoals dat heet. Zoeken naar wind op vlak water.

Goud voor Lisa Westerhof en Lobke Berkhout (bovenste foto)
Lisa Westerhof en Lobke Berkhout hebben de weg terug gevonden na het teleurstellende WK in Perth. Het ervaren team analyseerde hun eerste prestatie in dit Olympische jaar.

Lisa Westerhof: "Dit is zeker het jaar, de spanning van de spelen zal op de dag zelf komen, maar we beseffen ons heel goed dat het komende half jaar heel erg belangrijk gaat worden. En dat we echt hard moeten blijven werken en onszelf moeten blijven verbeteren.

"Vandaag was heel erg lastig, maar we zijn heel tevreden over hoe we die medalrace hebben doorstaan. Er was heel weinig wind, veel draaiingen en drukverschillen. En dan nog die golven van de toeschouwers, dat maakt het gewoon heel lastig. Je komt soms gewoon helemaal stil te vallen. Spannend.

"Waar ik vooral tevreden over ben is dat we ons vastbijten in de dingen die we met elkaar hebben afgesproken om te verbeteren dit jaar. En ik ben blij om te zien dat dat vaak zijn vruchten afwerpt. En goed, af en toe lukt het nog niet, maar we gaan er heel hard aan werken om dat weer constant te krijgen de komende tijd.

Lobke Berkhout voegde daar aan toe: "We hebben we een goede evaluatie gemaakt van het WK en nieuwe focuspunten gemaakt. Daar hebben we afgelopen week heel hard aan proberen te werken en dat ging een paar momenten toch nog wat minder. Maar er moet altijd nog wat te leren blijven.

"Maar het ging op veel momenten ook wel weer heel goed. En dat schept vertrouwen dat als we daarmee bezig blijven dat we het plaatje dan heel duidelijk hebben. En mooie wedstrijden kunnen varen. Ja, natuurlijk heb je weer dat vertrouwen nodig, dat waren we zeker niet kwijt. We blijven wel geloven in onszelf. Op dit resultaat kunnen we voortbouwen en scherp blijven. Koppen erbij en keihard blijven werken.
 
 
 Bron:  Watersportverbond
 

 

 

  
 

Huidig Project

 
Olympische Spelen - Rio de Janeiro 2016
Coach Pieter Jan Postma in de Finn klasse
 

Voorgaand Project

 
Olympische Spelen - London 2012
Coach Lisa Westerhof en Lobke Berkhout. tweepersoons zwaardboot dames / 470 klasse
   

Agenda