laatste nieuws

Projecten

27 apr 2012 | SOF Hyères
Coach Jacco Koops heel tevreden met resultaat in Hyères
Op de laatste dag de Semaine Olympique in Hyeres maakten Lobke Berkhout en Lisa Westerhof de serie af in stijl. De tweevoudig wereldkampioenen van de Delta Lloyd Kernploeg wonnen de medalrace terwijl ze al zeker waren van het goud. Tot op het bot gemotiveerd ook als het er niet meer omgaat.
 
Coach Jacco Koops was heel tevreden met het resultaat.
"Zeker heel tevreden niet allen met het resultaat maar met name over de manier waarop ze hebben gevaren. Kritiek is hiermee een beetje weerlegd. We hebben een slecht evenement gevaren in Palma waar we overigens wel heel veel van geleerd hebben. Maar je ziet dat er een periode is in het jaar hebt waarin je beter moet worden. Dat is bij ons de winterperiode. Om uiteindelijk straks te kunnen winnen. Je moet investeren in dingen die nog niet eerder gedaan zijn of waar je nog niet goed in bent.”

"Dus dan zijn we heel veel bezig met inhoudelijke en technische zaken maar ook met zaken als communicatie, samenwerking en elkaars talenten gebruiken. En dat vraagt heel veel energie. En als je zoveel informatie geeft is dat heel moeilijk om de puzzelstukjes ineens te laten vallen. Daar was Palma een voorbeeld van. Na Palma hebben we direct geëvalueerd. Conclusie was; het is de verantwoordelijkheid van Lisa en Lobke. Ze moeten het nu zelf doen. Deze week ging heel goed wat dat betreft.

Je moet ook stoppen met proberen te leren te oefenen, de spelen komen dichterbij. Ik ben heel tevreden over de zaken die we hebben aangepakt in de afgelopen periode. Een groot aantal onderdelen, die we in de afgelopen 2 tot 3 jaar hebben aangestipt, ben ik doorheen qua theorie. Het is aan hun dat nu toe te passen.”

"Die laatste race was een goed voorbeeld. Geen risico’s, simpel starten, slim varen, solide race. Dat is goed en mooi, zeker in dit veld.”
 
 
Bron: Watersportverbond

 

 

  
 

Huidig Project

 
Olympische Spelen - Rio de Janeiro 2016
Coach Pieter Jan Postma in de Finn klasse
 

Voorgaand Project

 
Olympische Spelen - London 2012
Coach Lisa Westerhof en Lobke Berkhout. tweepersoons zwaardboot dames / 470 klasse
   

Agenda