laatste nieuws

Projecten

17 mei 2012 | WK 470
Westerhof en Berkhout op medaillekoers
Westerhof en Berkhout op medaillekoers Westerhof Berkhout op medaillekoers
Lisa Westerhof en Lobke Berkhout staan op gelijke punten als koplopers Mills en Clark. De Nederlandse wereldkampioenen van 2009 en 2010 hebben het WK in Barcelona ingelast om ‘stabieler’ te worden, met andere woorden, een betere serie te varen met het oog op het klassement. Minder uitschieters. Tevens moest er gewerkt worden aan betere communicatie aan boord. Lobke Berkhout legt uit hoe het gaat:

"Elkaar scherp houden en minder risico
"
"Vandaag steady gevaren. We wilden stabieler worden in deze condities. Conservatiever, meer klassement zeilen. Vandaag was heel complex. Het leek wel een wasmachine. Veel korte golven, weinig wind. Vechten om de boot aan de praat te houden. Veel schakelen. Dat vergt veel communicatie, elkaar scherp houden. Dat ging goed. Mooi voorbeeld gisteren (18e plaats in race zeven) waren we te gretig bij de start. We denken dat ‘t kan. Dan twijfelen we. Dan is het te laat. Vandaag hadden we ook zoiets, maar dit keer hebben we het goed gedaan. Minder risico, slimmer.”

Westerhof en Berkhout staan op een tweede plaats met gelijke punten als de koplopers. "Die Engelsen (Mills en Clark) geven niet op. Nooit. Dat weten we. Maar we zijn hier voor het grote plaatje. Stap voor stap , klassement varen. We willen blijven werken aan onze verbeterpunten. En ‘t mooie is, als we dat blijven doen en goed doen, varen we voorin mee. Zoals nu. Dat lukt aardig, maar we zijn er nog lang niet. Dus de focus blijft hetzelfde. Alle teams zijn op volle oorlogssterkte, iedereen heeft de focus op de Spelen. En een WK winnen nu is heel anders dan in 2009. Het is niet makkelijk, dat hebben we ons in Perth (WK dec. 2011) goed gerealiseerd.”
 
 
Bron: Watersportverbond

 

 

  
 

Huidig Project

 
Olympische Spelen - Rio de Janeiro 2016
Coach Pieter Jan Postma in de Finn klasse
 

Voorgaand Project

 
Olympische Spelen - London 2012
Coach Lisa Westerhof en Lobke Berkhout. tweepersoons zwaardboot dames / 470 klasse
   

Agenda