laatste nieuws

Projecten

Postma wint brons

31 aug 2013 | Topzeilsport - WK Finn Klasse
Postma wint brons

Tallinn 31 augustus 2013 – Zeiler Pieter-Jan Postma pakt de bronzen medaille op de Wereldkampioenschappen in de Olympische Finn klasse. De zeiler van de Delta Lloyd Kernploeg won de afsluitende medalrace in de baai van Tallinn en klom daarmee naar een bronzen podiumpositie. Het toernooi werd gekenmerkt door zeer weinig wind. Uiteindelijk zijn er acht races ‘uitgeperst’. Postma won drie van de acht races.

Postma krijgt geen laatste kans op EK Fin

27 jul 2013 | Topzeilsport
Postma krijgt geen laatste kans op EK Fin

Pieter-Jan Postma had nog een laatste race nodig om op het podium van het Europees Kampioenschap in de Finn klasse in Warnemunde te komen. Maar die race werd de Friese zeiler niet gegund wegens een gebrek aan wind. Postma eindigt daarmee op een vierde plaats in het eindklassement, slechts twee punten verwijderd van het podium.

Pieter-Jan Postma verder met coach Jacco Koops

26 apr 2013 | Topzeilsport
Pieter-Jan Postma verder met coach Jacco Koops

Delta Lloyd Kernploegzeiler Pieter-Jan Postma is terug in zijn Finn. Postma twijfelde over een nieuwe Olympische campagne na zijn vierde plaats op de Olympische Spelen in 2012. Maar die twijfel heeft ondertussen plaatsgemaakt voor enthousiasme en gedegen plannen. Postma is volop in training en richt zich met coach Jacco Koops in 2013 op het Europees Kampioenschap en het Wereldkampioenschap.

Nieuwe High Performance klassen op weg naar 2016

10 feb 2013 | New World Sports project Rio 2016
Nieuwe High Performance klassen op weg naar 2016

Veel tijd om na te genieten van het zeilsucces van de Olympische Spelen van 2012 was er niet. Er mocht geen tijd verloren gaan onderweg naar Rio 2016, zeker niet met het oog op de ontwikkelingen in twee nieuwe Olympische klassen, de ‘49er FX’ skiff voor vrouwen en de ‘Nacra 17’, de gemengde catamaran klasse.

Koops nieuw bij Stichting Vrouwenvoetbal Heerenveen

4 oct 2012 | Projecten
Koops nieuw bij Stichting Vrouwenvoetbal Heerenveen

Jacco Koops is begonnen bij de Stichting Vrouwenvoetbal Heerenveen. Zijn werkzaamheden bestaan vooral uit het begeleiden van de staf van sc Heerenveen Vrouwen. Hij is bekend in de wereld van topsport, waarin hij verschillende sporters ondersteunde.

Berkhout en Westerhof ronden af in stijl met bronzen medaille

10 aug 2012 | London 2012 Olympische Spelen
Berkhout en Westerhof ronden af in stijl met bronzen medaille

In een super spannende medalrace veroverden Lisa Westerhof en Lobke Berkhout hun bronzen Olympische medaille in de 470 klasse bij de dames. Op de Nothe course, vlak onder de wal van Weymouth en onder het toeziend oog van zo een 6.000 zeilfans, maakten Westerhof en Berkhout er een zenuwslopende race van met een grandioos einde.

Berkhout en Westerhof kans op bronzen medaille

8 aug 2012 | London 2012 Olympische Spelen
Berkhout en Westerhof kans op bronzen medaille

In race negen lieten Lisa Westerhof en Lobke Berkhout vandaag hele kostbare punten liggen op weg naar Olympisch goud. Met een twintigste plaats bleef het 470 duo op een derde plaats in het klassement staan. Daarmee verloren ze definitief de aansluiting met de koplopers.

Westerhof en Berkhout nog steeds derde in klassement

6 aug 2012 | London 2012 Olympic Games \ 470 dames
Westerhof en Berkhout nog steeds derde in klassement

Een prachtige tweede plaats werd opgevolgd door een teleurstellende 18de plaats. De eerste race was op zee en de tweede race werd gevaren in een afnemende wind op de ‘medalrace baan’ vlak onder de kust.

Lobke Berkhout en Lisa Westerhof beginnen sterk

3 aug 2012 | London 2012 Olympische Spelen
Lobke Berkhout en Lisa Westerhof beginnen sterk

Lisa Westerhof en Lobke Berkhout winnen overtuigend de eerste race van de Olympische spelen in de 470 klasse bij de dames. In race twee scoorden ze een negende plaats. Daarmee staan de wereldkampioenen uit 2009 en 2010 op een derde plaats in het klassement.

Westerhof en Berkhout bronzen medaille

19 mei 2012 | WK 470
Westerhof en Berkhout bronzen medaille

Berkhout: “Brons dit keer. Wij zijn blij met de medaille. Je kan ook met lege handen van het water komen. Kijk naar de Nieuw Zeelanders. We zijn heel tevreden met dit resultaat. En er zat ook nog rek in.”

Westerhof en Berkhout op medaillekoers

17 mei 2012 | WK 470
Westerhof en Berkhout op medaillekoers

Op de wereldkampioenschappen in de Olympische 470-klasse in Barcelona staan Lisa Westerhof en Lobke Berkhout op een tweede plaats in het tussenklassement met het gelijke aantal punten als de Engelse koplopers Mills en Clark.

Westerhof en Berkhout aan de leiding

14 mei 2012 | WK 470
Westerhof en Berkhout aan de leiding

Na vier wedstrijden zeilen tijdens het Wereldkampioenschap in de 470 klasse in Barcelona gaan Lisa Westerhof en Lobke Berkhout aan de leiding.

12 aug 2011 | 2011 Olympic Test Event
Goud, Zilver en Brons voor Delta Lloyd Kernploeg

De Delta Lloyd Kernploeg veroverde goud, zilver en brons tijdens het Olympische testevenement in Weymouth op 12 augustus. Lisa Westerhof en Lobke Berkhout trapten vandaag af met een bronzen medaille, Rutger van Schaardenburg scoorde vervolgens zijn beste resultaat ooit en nam het zilver mee naar huis. Marit Bouwmeester was al zeker van goud, maar moest de medalrace nog in actie komen om het goud zeker te stellen.

27 apr 2012 | SOF Hyères
Coach Jacco Koops heel tevreden met resultaat in Hyères

Op de laatste dag de Semaine Olympique in Hyeres maakten Lobke Berkhout en Lisa Westerhof de serie af in stijl. De tweevoudig wereldkampioenen van de Delta Lloyd Kernploeg wonnen de medalrace terwijl ze al zeker waren van het goud. Tot op het bot gemotiveerd ook als het er niet meer omgaat.

26 apr 2012 | Semaine Olympique Francaise
Westerhof Berkhout winnen in Hyères

Op de voorlaatste dag van de Semaine Olympique Hyeres, een ISAF Wereldbekerwedstrijd, zijn Lisa Westerhof en Lobke Berkhout al zeker van de eindoverwinning. Met dit resultaat voldoen ze ook ruimschoots aan de NOC*NSF eis voor vormbehoud (top 12). Met een onbereikbare voorsprong van 26 punten gaat het succesvolle duo de medalrace in die morgen 27 april op de agenda staat. Met deze overwinning voldoen Westerhof en Berkhout aan alle eisen van NOC*NSF voor deelname aan de Olympische Spelen.

28 jan 2012 | Miami OCR 2012
Goud voor Westerhof en Berkhout

Het Olympisch jaar is goed van start gegaan voor de Delta Lloyd Kernploeg, maar ook voor merkenteam Coster tijdens de Wereldbekerwedstrijden in Miami. Op zaterdag 28 januari wonnen Lisa Westerhof en Lobke Berkhout het goud in de dames 470 klasse, Marit Bouwmeester ging met het zilver in de Laser radial klasse naar huis net zo als Sven en Kalle Coster bij de mannen in de 470 klasse.

Zwarte dag voor Westerhof en Berkhout

16 dec 2011 | ISAF Sailing Worlds 2011
Zwarte dag voor Westerhof en Berkhout

In de strijd om de wereldtitel zeilen in de Olympische 470 klasse zijn huidige wereldkampioenen Lisa Westerhof en Lobke Berkhout uitgeschakeld. Op black Friday maakten de zeilkoninginnen een vrije val van de derde plaats in het klassement naar 11de plaats. In race zeven kwam het duo als 28ste.

Westerhof en Berkhout winnen Delta Lloyd Regatta

29 mei 2011 | Delta Lloyd Regatta 2011
Westerhof en Berkhout winnen Delta Lloyd Regatta

Met goud op de Delta Lloyd Regatta 2011 zijn Lisa Westerhof en Lobke Berkhout terug van weggeweest. Daarmee zeilt het 470-duo ook een resultaat dat voldoet aan de NOC*NSF Olympische nominatie-eis.

Gastspreker Jacco Koops bij Friesland Bank Kaatsacademie

14 oct 2010 | Lezingen
Gastspreker Jacco Koops bij Friesland Bank Kaatsacademie

Jacco Koops hield een presentatie over action type en vooral over wat dat betekent voor de benadering van de sporter. Jacco vertelde veel gehad te hebben aan de opleiding Mastercoach. De kennis die hij daarbij opgedaan heeft over de verschillende typen sporters, gebruikt hij dagelijks bij het werken met de aan hem toevertrouwde zeilteams. Hij behaalde met de dames in de 470 klasse een zilveren medaille tijdens de Olympische Spelen in China.

Berkhout/Westerhof winnen Delta Lloyd WK 2010

18 jul 2010 | Delta Lloyd WK 470 in Den Haag
Berkhout/Westerhof winnen Delta Lloyd WK 2010

Op zondag 18 juli 2010 wonnen Lisa Westerhof (Scheveningen) en Lobke Berkhout (Zwaag) het Delta Lloyd WK 470 in Den Haag. Te midden van tientallen toeschouwer- en coachboten hielden de titelverdedigers het hoofd koel.

Marcelien de Koning en Lobke Berkhout winnen Conny van Rietschoten Trofee

23 nov 2007 | Conny van Rietschoten Trofee
Marcelien de Koning en Lobke Berkhout winnen Conny van Rietschoten Trofee

Op donderdag 22 november 2007, werden de winnaars bekendgemaakt van de Conny van Rietschoten Trofee 2007. Het zijn Marcelien de Koning en Lobke Berkhout die voor de tweede derde maal op rij de Conny van Rietschoten Trofee winnen.

Gold To Australia And The Netherlands

27 jul 2007 | 2007 ISAF World Championships
Gold To Australia And The Netherlands

The ISAF Sailing World Championships were concluded today by two exciting Medal Races in the 470 Men and Women, with Marcelien DE KONING and Lobke BERKHOUT (NED) winning the gold medal in the 470 Women, and Nathan WILMOT and Malcolm PAGE (AUS) in the 470 Men.

12 sep 2006 | WK 470 Dames 2006
Zeilsters zeker van WK-medaille

Marcelien de Koning en Lobke Berkhout hebben zich dinsdag verzekerd van een medaille bij het wereldkampioenschap zeilen in de 470-klasse. Het duo herstelde zich in de wateren van Rizhao van hun matige prestaties van een dag eerder en heroverden de leiding.

29 aug 2005 | WK 470 2005
Marcelien de Koning en Lobke Berkhout Wereldkampioen

Marcelien de Koning en Lobke Berkhout zijn na een ontzettend spannende eindstrijd de nieuwe Wereldkampioen in de olympische 470 klasse. De laatste dag van het WK in het Amerikaanse San Francisco begon met een heropening van het protest van de dag ervoor.

 
 

Huidig Project

 
Olympische Spelen - Rio de Janeiro 2016
Coach Pieter Jan Postma in de Finn klasse
 

Voorgaand Project

 
Olympische Spelen - London 2012
Coach Lisa Westerhof en Lobke Berkhout. tweepersoons zwaardboot dames / 470 klasse
   

Agenda